Homo Narrans – di 15 apr. 2008

Jim Henson's The Storyteller (John Hurt)

De powerpoint-presentatie duurde ongeveer een uur. Daarna was er nog een uur om vragen te beantwoorden. Niet de meest efficiënte vorm van informatieoverdracht, dacht ik onwillekeurig.

Niet dat beleidsverslagen en evaluatierapporten nu echt boeiende materie zijn, maar als het om zakelijke informatie gaat, heb ik nog altijd de voorkeur voor een geschreven stuk dan een gesproken verhaal.

Wie langer dan een half uur aan het woord is en toch de aandacht van het publiek wil kunnen vasthouden moet niet alleen een zeer begenadigd spreker zijn maar ook een ontzettend boeiend verhaal te vertellen hebben. En de laatste stand van zaken rond de reorganisatie van het ambtenarenapparaat is nu eenmaal niet het soort spul waar legendes van gemaakt zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *