Homo Alienigenus – wo 14 mei 2008

Torchwood, serie 2

Nu ik met Doctor Who zo’n beetje bij ben, ben ik nu maar begonnen aan de Britse Sci-Fi Torchwood. Voor Doctor Who-liefhebbers zeker een aanrader, al is het maar omdat de serie zo verweven is met de laatste series van Doctor Who.

Het verhaal: de stad Cardiff ligt precies op een breuklijn in tijd en ruimte. Door die scheur valt nog wel eens iets dat niet op deze planeet thuishoort, laat staan in Wales. Aan de organisatie Torchwood de taak om deze objecten in bewaring te nemen, en en passant ook de wereld te redden van haar onafwendbare ondergang.

Een op het eerste gezicht een nogal ongeloofwaardige serie. Want zeg nu zelf, Cardiff als centrum van de wereld in de strijd tegen buitenplanetaire gevaren, dat is toch niet realistisch? Aan de andere kant, als je een organisatie bent die niet teveel aandacht op zich wil vestigen, dan is Wales nog niet eens zo’n heel vreemd stukje Brittannië om uit te kiezen.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Alienigenus – wo 14 mei 2008”

  1. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen weer begint. Alleen jammer dat ik ervoor naar BBC moet kijken want geen enkele van onze nederlandstalige zenders zendt de serie uit.

    [sÇ: sinds de uitvinding van peer-to-peer hoef ik mij niet meer te schikken naar het program van welke omroep dan ook.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *