Homo Occupatus – di 29 apr. 2008

Natuur en Milieu

Mijn werkweken zitten de afgelopen tijd weer behoorlijk vol. Het raadswerk, een halve baan bij het Wetenschappelijk Bureau in Utrecht en alle randactiviteiten die daar bij horen vullen de week behoorlijk. Daarom heb ik vandaag maar een verstandig besluit genomen: ik neem er nog een baan bij.

De komende tijd ga ik daarnaast aan de slag als communicatiemedewerker bij Natuur en Milieu. De organisatie zet zich in voor duurzame oplossingen voor natuur- en milieuproblemen. Veel mensen denken bij milieuorganisaties eerder aan Milieudefensie of Greenpeace. Deze organisaties zijn wat zichtbaarder omdat ze vaak grote publiekscampagnes hebben. Natuur en Milieu doet dat wat minder en is vooral in overlegstructuren actief. Maar ook ‘wij’ willen zichtbaarder naar buiten treden.

Zo is onlangs de melk-campagne begonnen, waarbij Natuur en Milieu duidelijk maakt dat voor melk van Friesche Vlag soja is gebruikt die wordt verbouwd op platgebrande stukken regenwoud. Dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld melk van Campina, waarbij het veevoer wel verantwoord is verbouwd.

Aan mij de taak om de komende tijd een aantal campagnes van Natuur en Milieu onder mijn hoede te nemen. En euhm… lid donateur worden hè.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Occupatus – di 29 apr. 2008”

 1. Klinkt als een goede organisatie. Maar gaan Campina en Friese vlag niet fuseren?

  [sÇ: campina en melkunie]

  [sÇ: herstel, ze gaan inderdaad met Friesland Foods fuseren.]

 2. En nu al als communicatiemedewerker ons proberen te misleiden, goed begin ;). Lid kan je nl. niet worden van een stichting.

  [sÇ: damn, ik bedoelde ook donateur.]

 3. Klok horen hangen, maar die klepel he? ;-)

  [sÇ: is dit nu ook al een poging tot een vunzige opmerking?]

 4. Sel,
  Waar haal je de energie vandaan, jongen.
  (en nu ga je vast hieronder schrijven: “uit groene stroom”.?

  [sÇ: uit groene stroom.]

 5. Nee, het was geen poging tot vunzigheid. Ik zou niet durven. Maar ik ben blij dat mijn geheugen mij niet in de steek liet (fusie) en ik dus de klok en klepel redelijk goed in beeld had.

  [sÇ: met je geheugen is niets mis.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *