Homo Destinans – za 2 aug. 2008

decorruimte Breda Barst

Nog zeven weekeinden tussen nu en Breda Barst. Nog zeven weken dus om te werken aan het decor van misschien wel het leukste gratis festival van Nederland.

Nu was de decorgroep eigenlijk al een jaar of twee enigszins heimatlos. Goed, we hebben drie opslagplaatsen, verspreid over de stad – en dan reken ik de zolders van onze ouders voor het gemak maar even niet mee – maar een vaste plek om te werken hebben we sinds de sloop van de oude kweekschool nooit meer gevonden.

Tot onlangs vriend en decor-collega Joris een leegstaande supermarkt vond die nog een anti-kraakbewoner zocht. Het was liefde op het eerste gezicht, of althans, het was een werkbare relatie. Het huurcontract werd getekend en Joris, die naast decor-ruimte ook directeur en enige werknemer van Joris Timmer en Klusbedrijf is, had de beschikking over werk- en atelierruimte.

En daar zullen we de komende weekeinden dus vertoeven. In de oude C1000 in de wijk Ypelaar. Aan de straat die decennia geleden met een vooruitziende blik door de notabele van het stadsbestuur al vast de naam Jorisstraat werd toebedeeld.

Sommige dingen kunnen welhaast geen toeval zijn.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten over “Homo Destinans – za 2 aug. 2008”

 1. Sel,

  Wellicht lullig voor Joris om op deze wijze te lezen dat hij jou tot onlangs vriend was? Gratis tip: eerste keer “onlangs” verwijderen uit de eerste zin van de derde alinea. Of lees ik het nou fout? Pas

  [sÇ: ik wil niet de betweter spelen, maar volgens mij klopt deze zin nu wel. en dat bedoel ik dan inclusief het behoud van de status vriend en decor-collega voor joris.]

 2. @Selçuk: d’r staat twee keer ‘onlangs’. D’r kan d’r één, bij voorkeur de eerste, weg.
  @Pascal: jij wilt Selçuk leren foutloos Nederlands te schrijven? Succes.

  [sÇ: je snapt natuurlijk wel dat dit een vrijbrief is om elke fout op jouw weblog nu ook breeduit in de discussie te gooien. of blijven we gewoon inhoudelijk?]

 3. Even praktisch: het eten is daar volgens mij letterlijk op de hoek af te halen. En dat is dan weer mooi.

  [sÇ: tsja, die afhaalchinees. mag dat wel, vanwege de mensenrechten?]

 4. Nou, Jan Peter heeft ze deze week aangekaart, dus ik neem aan dat die nu in een stroomversnelling zullen komen…

  [sÇ: jan peter waarschuwt china voor de laatste keer.]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *