Homo Extimescens – di 30 sept. 2008

regen

Het regende toen ik iets na half negen het kamergebouw uitliep op weg naar het station. Korte, hevige rukwinden bliezen af en aan. Buiten was het al aardig donker. Het afzetlint bij het ministerie van binnenlandse zaken klapperde hard mee in de wind.

De kamer had zojuist uren over de kredietcrisis gepraat die over de wereld trekt. Over Fortis, de bank die op omvallen stond. Het leek alsof de natuur zijn uiterste best deed om met een laatste zuchtje wind het financiële imperium te doen laten instorten.

Tijdens de tien minuten durende wandeling liet Den Haag zijn meest desolate kant zien. Als ik in het eind der tijden had geloofd, had dit het moeten zijn. Zelfs op het station was het uitgesproken rustig. Slechts enkele mensen dwaalden als schimmen over de gebroken tegels van het treinstation.

Crisis? Er is helemaal geen crisis. Toen ik, een uur later, aankwam in Breda was er geen wind te herkennen. Uit de pinautomaat van Fortis op het stationsplein kwam gewoon een briefje van vijftig. Met een scheurtje erin. Zou de financiële wereld dan toch tot in zijn voegen kraken?

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Extimescens – di 30 sept. 2008”

 1. Nee hoor, sinds mensenheugnis doen mensen al scheurtjes in zakken friet. En volgens mij staat de frietbranche nog regelrecht overeind.

  [sÇ: de nieuwste trent in de frietbranche zijn de voorgeperforeerde zakken. niets is wat het was.]

 2. Het was frappant dat het internet bankieren van ABN AMRO niet meer werkte vanaf iets na 22 uur op de 27e, toen bekend werd dat ABN AMRO verkocht zou gaan worden, of in ieder geval dat gerucht de wereld in kwam. Als je het over slechte timing hebt.

  [sÇ: nog een geluk dat de overheid nog geen plannen heeft het internet zelf over te nemen.]

 3. @ Twotone: Is het dan nieuw dat het internetbankieren van ABN Amro niet werkt? Ik begrijp van ABN Amro-gebruikers dat het internetkantoor van die tent het wel vaker begeeft…

  [sÇ: wel ja, laten we gaan abn-amro-bashen.]

 4. @ Omied: Was mijn eerste ervaring met het niet werken van ABN Amro.

  [sÇ: hoe vaker je het hier over hebt, hoe dichterbij de systeemcrisis komt.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *