Homo Medicans (2) – vr 24 okt. 2008

Editie NL

Even een Gerd Leersje doen, dacht ik gisteren. Dat heb ik geweten. ‘s Ochtends belde meteen Omroep Brabant met de vraag of ik voor hun ochtendjournaal een interview wilde afgeven over mijn voorstel een coffeeshop aan de grens te openen.

Het bleef niet bij Omroep Brabant. Wanneer eenmaal het balletje is gaan rollen, buitelen de nieuwsmedia over elkaar heen om ook een kwootje te halen. Dus niet veel later wilde ook de NOS een quote en zat ik ‘s middags in het nieuwsbulletin.

Maar dat vervolgens RTL aan de telefoon hing om te vragen of ik die avond in Editie NL kon komen, dat had ik niet verwacht. Of ze de cameraploeg konden sturen. En zo gebeurde het dat ik die avond live – en behoorlijk ongeschoren – op de commerciëlen was te zien. Met iets te veel ‘euhs’ en zonder een Bredase coffeeshop op de achtergrond. Vanwege een afspraak in Utrecht is het interview voor de gelegenheid in de domstad opgenomen bij coffeeshop Le Freak.

Gelukkig is roem ontzettend vergankelijk. Ik wordt nog niet massaal herkend op straat. Daar is meer voor nodig dan één Gerd Leersje.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

12 gedachten aan “Homo Medicans (2) – vr 24 okt. 2008”

 1. Die ehh’s vielen in mijn herinnering wel mee, nu is wel eindelijk mijn vraag beantwoord (waar ik echt al weken mee rondloop) waar het interview toch in hemelsnaam had plaatsgevonden.

  [sÇ: coffeeshops hebben ze overal. behalve in bergen op zoom en roosendaal.]

 2. Euh, heb ik weer wat gemist? Naast treinen lukt het me nu dus ook met commercieel-bedoelde televisiezenders. Maar het idee was om een grens te trekken voor een winkel waar ze harde-wereld-ontvluchters verkopen? Waarom heten die dingen steeds coffeeshops, trouwens?

  [sÇ: in breda hebben we ook milkshakebar het paradijs. waar je naast wiet ook echt milkshakes kan bestellen. best een goeie combi.]

 3. ‘k Vind het een heel goed voorstel. Zo ontlast je de binnensteden en aan de grenzen heb je sowieso al tankstations/koffieshops/restaurant. Vaak zie je er ook politie of douane controleren.

  [sÇ: iemand al wel eens een volle tank hasj horen bestellen?]

 4. Ik vind je wel erg knap en lief en schattig zo. Veel leuker ook dan met je hanekam…

  Inhoudelijk: Ja ik ben het met je eens. Hoe vervelend het ook is, er komen drugtoeristen en we kunnen het zo dus niet ontkennen door er niets aan te doen. Het is echter niet de oplossing om voor alle drugstoeristen voorzieningen te treffen. In Europees verband dient daar een oplossing voor te komen.

  [sÇ: trouwen?]

 5. Oh, was jij dat…?
  (Kan 1 persoon eigenlijk wel massaal herkend worden?)

  [sÇ: goeie vraag. er is vast wel iemand die deze wil beantwoorden.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *