Homo Donans – do 4 dec. 2008

Fokke en Sukke

Ik was nog in Den Haag toen Pieter mij vanaf de overzijde van de telefoon toesprak. Ze hadden nog teveel sinterklaascadeaus en of ik asjeblieft even langs wilde komen in de Boulevard.

Een stel vrienden viert jaarlijks een alternatieve vorm van Sinterklaas door bij het opstapje, een tweedehands zaak gerund door mensen uit de zelfkant van de samenleving, prullaria van een euro of minder te kopen en die vervolgens ingepakt op een tafel te leggen. Ombeurten mag iemand een cadeau van de tafel plukken. Uiteraard zijn de begeleidende verzen vaak leuker dan het cadeau zelf.

Zo verliet ik die avond de Boulevard met onder andere een schildersetje van het merk xenos, een op glas afgedrukte ode aan bier en een half verbrande Bijbel in de oude NBG-vertaling. En ongetwijfeld nog één of twee zaken waar ik nu echt niet meer op kan komen. Maar ik wil niet ondankbaar overkomen, het was een lollige avond. Dank U wel Sinterklaas.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *