Homo Olympionices – wo 3 dec. 2008

Olympische vlam

Of we de Olympische Spelen niet naar Breda konden halen. Hoorde ik het nu echt goed? Jawel, collega Frans Jackson vroeg naar aanleiding van het plan van aanpak voor de herijking van de gemeentelijke sportnotitie of Breda geen kandidaat kon zijn voor de winterspelen van 2018.

Laat ik vooropstellen dat ik Breda echt niet kleiner wil maken dan het is. En dat ik best wel snap dat de steden van Brabant in hun samenwerkingsverband soms best het één en ander weten te bereiken. Maar de Olympische Spelen? Ik vond het getuigen van grootheidswaanzin. Of misschien wel gewoon alleen maar waanzin.

Als alternatief suggereerde ik dat het wellicht van wat meer realiteitszin zou getuigen als de Tour de France een keertje Breda aan zou doen. Tot mijn verbazing reageerde de wethouder nogal zuinig. Of ik wel wist wat het kostte om Breda een etappeplaats te laten zijn.

Nee, de Olympische Spelen. Die zijn namelijk helemaal gratis!

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Olympionices – wo 3 dec. 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *