El Café – vr 2 jan. 2009

Op een Montevideaans terras met Perlita en Sebi

Sebi had me van te voren al gewaatschuwd en hij had gelijk. Het vinden van een lekker bakje koffie is in Uruguay niets minder dan een queeste.

In Uruguay heeft men de onhebbelijke gewoonte ´s ochtends een pot koffie te zetten en deze vervolgens in de koelkast te bewaren om deze koude koffie vervolgens, wanneer iemand zin heeft in koffie, over te schenken in een mok en op te warmen in de magnetron. Wat overigens verklaart waarom men in Uruguay standaard grote hoeveelheden melk en suiker in de koffie doet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “El Café – vr 2 jan. 2009”

  1. Maar dan krijg je tenminste nog heuse koffie in je lauwe melk/suiker. De Chilenen kieperen in plaats daarvan Oplos-Nes-cafe in de lauwe melk/suiker. Yaarrgghhh.
    (en dan te bedenken dat ik alleen houd van echt lekkere italiaanse espresso, liefst dubbel, maar die is in de Cono Sur vast alleen te Buenos Aires te bekomen)

    [sÇ: welnee. je kunt zo’n hippe westerse koffietent vast ook wel ergens in montevideo vinden.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *