Homo Fervens – wo 24 dec. 2008

3.137.937

De laatste dag van het Glazen Huis. Rond een uur of vier werd de Grote Markt omheind om een te grote toeloop van mensen te voorkomen. Dus rond een uur of vier zorgde ik dat ik al op de Grote Markt was.

Warm was het niet en dus besloot ik na mijn eerste biertje over te stappen op Bacardi-cola. De dj’s in het Glazen huis gingen hun op drie na laatste uur in. Het bleef spannend of althans, ze maakten het spannend. Zouden ze de tweeëneenhalf miljoen bij elkaar gebracht hebben die nodig is om nog eens eenzelfde bedrag van de minister van Ontwikkelingssamenwerking te krijgen. Ik nam nog een Baco.

De markt stroomde vol totdat ons het bericht bereikte dat de markt inmiddels afgesloten was. Op het podium tegenover het glazen huis begon de eerste soundcheck voor de televisieuitzending op Nederland 3. Ondertussen werd ik omringd door de halve PvdA-fractie. We namen allemaal nog een Baco.

Ilse deLange stond op het podium. En Novastar. Wij namen ondertussen nog maar een Baco. Totdat langzaam het moment kwam dat de dj’s uit het huis mochten. Enthousiast als ik kan zijn viste – en kreeg – ik nog een hand van Paul Rabbering en Giel Beelen. We namen nog maar een Baco.

Het werd spannend. Welk bedrag was er opgehaald. Welnu, 3.137.937 euro. En daar komt dus nog 2,5 miljoen bij. Collega-raadslid Solveig en ik vielen elkaar in de armen en, jawel, namen nog een Baco. Om vervolgens helemaal uitzinnig te worden toen anti-held Jordi van Loon opkwam om zijn hit ‘Toverbal’ te zingen voor een propvolle Grote Markt.

En terwijl vervolgens het programma snel werd afgeraffeld om voor de nachtmis stil te kunnen zijn, ging ik naar de Boul. Waar ik Thadde tegenkwam en wij beiden nog goed waren voor een dozijn of wat Baco’s. Het is kerstmis.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Fervens – wo 24 dec. 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *