De Gouverneur – vr 22 mei 2009

Bobo-ponton op het Spanjaardsgat
Bobo-ponton op het Spanjaardsgat (foto: BN/DeStem)

De Gouverneur van de KMA had mij, samen met mijn partner, uitgenodigd voor een concert van het Fanfarekorps van de Koninklijke Landmacht. Toen Tom de uitnodiging enkele weken eerder op tafel zag liggen, maakte hij kenbaar er geen enkel probleem mee te hebben de plus-één te spelen.

Kon ik hem eindelijk Breda een beetje laten zien, want dat was er de vorige keer niet echt van gekomen. En zo werd Tom ook meteen geconfronteerd met mijn iets minder aangename kant, mijn gezonde portie chauvinisme.

Voor het bewuste concert voor het Spanjaardsgat was een ponton gebouwd voor het publiek. Een speciaal deel was afgezet voor de gasten van de Gouverneur. En hoewel het aanvankelijk mijn bedoeling was om vooral van de muziek te genieten, werd het buiten mijn bedoeling om toch ook een beetje een netwerkbijeenkomst.

Al was het maar omdat de voorzitter van de Stichting Bewoners Stadshart mij nog even wilde spreken over één van zijn stokpaardjes. Met een van defensiewege aangeboden wijntje, probeerde hij boven de muziek uit te komen om zijn beklag te doen over de hoeveelheid geluidsoverlast in het Bredase centrum.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “De Gouverneur – vr 22 mei 2009”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *