De toeschouwer – za 23 juni 2008

Breda Jazz Festival
Breda Jazz Festival

De Duo-special is onbetwist het neusje van de zalm van het Bredase Jazzfestival. Het concert is steevast uitverkocht en voordat de zaal open gaat staat er al een meterslange rij voor de ingang. Zo proberen de die-hards zich van de beste plaatsen te verzekeren.

Het lukt mij eigenlijk nooit om bijtijds in diezelfde rij te staan. Sterker nog, Tom en ik arriveerden vanochtend pas toen de deuren al open waren en iedereen naar binnen schuifelde. Voor ons dus alles behalve de beste plekken, zou je verwachten.

Gelukkig heb ik een moeder die het juist ontzettend leuk vindt om in de rij te staan. Samen met vrienden en kennissen weet zij telkens weer een plaats te bemachtigen op het rechterbalkon. En bewapend met tassen, jassen en ander klein grut lukt het haar ook telkens weer om een stoel of wat extra vrij te houden voor haar zoon, die altijd pas op het laatste moment komt binnendruppelen.

Deze keer was daarop geen uitzondering. Ik kom duidelijk uit een goed functionerend gezin. Op zijn minst daar waar het het bezet houden van zitplaatsen betreft.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *