De Krantenjongen – di 2 juni 2009

GroenLinks-abri voor Station Groningen
GroenLinks-abri voor Station Groningen

Later hoorde ik dat de SP in Breda er slechts 12.000 had besteld. Ik had in een vlaag van overmoed maar liefst 20.000 krantjes besteld.

Vandaag liep ik mijn eigen wijkje, keurig alle Nee-Nee-stickers vermijdend. Normaal zou ik bij deze mensen even aangebeld hebben, maar dat heb ik om redenen van tijd maar achterwege gelaten.

Die avond was er nog een bijeenkomst voor stembureauleden. In Breda is het gebruikelijk dat veel raadsleden en anderszins politiek betrokkenen op een verkiezingsdag de stembureaus bemensen. Het zal wel een overblijfsel van de verzuiling zijn, denk ik, toen de KVP en de Katholieke Kerk nog gans het sociale verkeer regelden.

Het wordt voor mij de eerste keer dat ik handmatig stemmen moet tellen. Geweldige kans om een flinke verkiezingszwendel te entameren, zou je zeggen. Dat is ook de reden dat kiezers daar na het sluiten van het stembureau bij aanwezig mogen zijn. De reden dat we weer van het papier moeten stemmen, is omdat de stemcomputer niet-controleerbaar was. Wie weet wat dat ding werkelijk op zijn harde schijf schrijft.

‘Wij vertrouwen stemmachines niet’, was de leuze. Nu is het maar de vraag of ze een partijdier als stemmenteller meer vertrouwen dan een computer, maar mocht de uitslag van mijn bureau aanleiding tot twijfel geven, kan de kiescommissie altijd nog nagaan of ik de boel niet heb lopen belazeren.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten aan “De Krantenjongen – di 2 juni 2009”

 1. Ahum, wij (SP-Breda) hebben er 37.000 verspreid in Breda…
  Hoe kom je bij 12.000?

  [sÇ: dat meende ik van één van je collegae begrepen te hebben. maar soit, het verklaard wel waarom de papiercontainers op het stadhuis zo vol zaten. :-) ]

 2. Waarom zitten de papiercontainers op het stadhuis vol als wij folders verspreiden?

  We hebben inderdaad wat meer folders besteld (45.000) dan verspreid (37.000) maar dit overschot is netjes als oud papier naar het Prinsenbeekse verenigingsleven gegaan, daar hoeven de bodes zich geen hernia aan te tillen…

  Ik zou als ik jou was wel je folderaars instrueren om ook de Nee-Nee stickers over te laten slaan. Toen ik namelijk mijn wijk (binnenstad) liep, zaten er veel GroenLinks stickers in Nee-Nee brievenbussen. Lijkt me slechte reclame voor een partij die milieu hoog in het vaandel heeft staan.

  [sÇ: mijn god, jullie kunnen echt nergens tegen hè? het spijt me werkelijk maar ik kwam twee volle containers tegen, voornamelijk gevuld met sp-krantjes. en een sp-folder in mijn nee-nee bus. maar ik bedoelde het eigenlijk als knipoog (vandaar de smilie?).]

 3. Ahum wij hebben ze verspreid en niet in de container gedaan.
  Hoe kom je daar nu weer bij???
  I.i.g gefeliciteerd met jullie extra zetel in de Groene Fractie van het EP.

  [sÇ: ze lagen ook niet alle 37.000 in de container natuurlijk. en dank, we waren er ook blij mee.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *