De Limbo – wo 29 juli 2009

Stilte-coupé
Stilte-coupé

Natuurlijk heb ik geen hekel aan Limburgers. Het zou raar zijn om iemand op afkomst of woonplaats te beoordelen.

Het valt me wel op dat ze altijd zo hard praten in dat zijige taaltje van ze. En dat valt me de laatste dagen nog extra op, want dankzij de zomerregeling van de NS mag het vergrijzende smaldeel van Limboland nu ook voor negenen al in de trein stappen. En met het warme weer maken ze gretig gebruik van die mogelijkheid, waarbij ze en passant ook nog eens het hele gezin meenemen voor een dagje aan het strand.

Het heeft wel iets, zo’n eigen wereld met een eigen fantasietaal. Heerlijk lijkt me dat, als je met al je vrienden zo vloeiend geheimtaal kan praten. Ik heb dus helemaal geen hekel aan Limburgers. Sterker nog, ik vindt ze zo leuk en aardig dat ik ze een heel eigen treinstel gun.

Dus kan dat luidruchtige gezin uit Sittard, Geleen of waar de fuck ze dan ook vandaan komen asjeblieft nu ook SUBIET OPDONDEREN uit mijn stilte-coupé.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “De Limbo – wo 29 juli 2009”

 1. Hear, hear.

  PS: dat geldt, wat mij betreft, voor alle tongen.
  PS 2: jij spreekt toch Turks? Ook ’n geheimtaal, wat mij betreft.

  [sÇ: ik spreek nooit turks in een stilte-coupé.]

 2. Natuurlijk heb ik geen hekel aan Berbers. Het zou raar zijn om iemand op afkomst of woonplaats te beoordelen.

  Het valt me wel op dat ze altijd zo hard praten in dat zijige taaltje van ze. En dat valt me de laatste dagen nog extra op, want dankzij de zomerregeling van de NS mag het vergrijzende smaldeel van Barbarië nu ook voor negenen al in de trein stappen. En met het warme weer maken ze gretig gebruik van die mogelijkheid, waarbij ze en passant ook nog eens het hele gezin meenemen voor een dagje aan het strand.

  Het heeft wel iets, zo’n eigen wereld met een eigen fantasietaal. Heerlijk lijkt me dat, als je met al je vrienden zo vloeiend geheimtaal kan praten. Ik heb dus helemaal geen hekel aan Berbers. Sterker nog, ik vindt ze zo leuk en aardig dat ik ze een heel eigen treinstel gun.

  Dus kan dat luidruchtige gezin uit Fez of Casablanca waar de fuck ze dan ook vandaan komen asjeblieft nu ook SUBIET OPDONDEREN uit mijn stilte-coupé / stad / land (wegstrepen wat niet gewenst is).

  [sÇ: ik vind dit plagiaat.]

 3. Een beetje laat, deze reactie, maar mag ik deze woorden ondersteunen met een volmondig; OOK IN MIJN STILTECOUPE bij voorkeur geen lullende limbo’s, te hard pratende huishoudbeursgangers, Margriet WinterWekenbezoeker of Luidkakelende Libelle zomerfair deelnemers! Dank u.

  [sÇ: *knikt instemmend*]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *