Marathon – zo 9 mei 2004


v.l.n.r. Fons Potters, Bart-Jan Cune, Jan Kriek en Maarten Kortlever

Oké, het is wellicht niet de best geposeerde foto ooit, maar hij is dan ook genomen om half tien, een half uur na het einde van de Omroep Brabant Junior-club radiomarathon, die om 18.00 uur de vorige avond was begonnen. Als vaste, wekelijkse columnist van het radio-programma Een Robbertje Bartol, mocht ik ook een bijdrage aan de uitzending leveren, ’s nachts om kwart over twee.

Zelf ben ik anderhalf jaar geleden weggegaan bij Omroep Brabant om in de Gemeenteraad van Breda te kunnen gaan zitten. Hoewel de politiek soms best leuk is, merkte ik tijdens de Marathon, die ik goeddeels in de studio in Eindhoven heb mogen meemaken, dat ik het maken van radio ook best wel mis. Want de jonge honden van Omroep Brabant hebben vijftien uur lang leuke, gedreven en interessante radio gemaakt. Stel je voor: zaterdagavond en nacht, twee zendwagens crossend door de provincie, live verbindingen, telefonische interviews, maffe studiogasten en nachtelijke humor. Wat wil je nog meer?

Ik ben het radio-maken nog niet verleerd. Aangezien niemand tijd had om een tien-minuten durende compilatie van de uitzending te maken die tien minuten voor het einde van het laatste uur de zender op moest, ben ik maar gaan monteren. Een flinke klus: vijftien uur radio terugluisteren en in een strakke montage terugbrengen tot tien minuten. Het is, met wat laatste noodhulp van Bart-Jan Cune, gelukt. Twee seconden voordat de montage gestart moest worden, was deze af. Nog nooit heb ik zo strak op een deadline gezeten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Marathon – zo 9 mei 2004”

  1. En ik kon om kwart voor 2 even meeluisteren op de zender, telefonisch. Want laat ik nou nét buiten het uitzendgebied vallen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *