Pukkelpop – 18 t/m 22 aug. 2004

Al anderhalve maand geleden had ik met Tom afgesproken naar Pukkelpop te gaan. Pukkelpop is Lowlands, maar dan in België en dus leuker. De acts zijn zo ongeveer gelijk, maar het is in Hasselt altijd wat minder druk. Het publiek is over het algemeen wat jonger en dus nog zwaar puberende en over het algemeen zwaar beschonken. Ontluikende adolescentie in festivalmodus, hence the name ‘Pukkelpop’.

Eigenlijk zag ik een beetje op tegen het festival. Ik was pas net terug van vacantie en had ook het Cropredyfestival (zie weblog do 12 aug. 2004, vr 13 aug. 2004, za 14 aug. 2004 en zo 15 aug. 2004 nog vers in mijn hoofd.

Hoewel Pukkelpop pas op donderdag begint, wilde Tom graag al op woensdag op de camping staan. Dat hadden we achteraf beter niet kunnen doen, want we hebben onze tent in de regen op moeten zetten. En aangezien de camping op Pukkelpop aanmerkelijk chaotischer van opzet is dan die op Cropredy, stonden alle tenten hutje-mutje tegen elkaar aan.

Het waren vooral de muzikalere acts, waar ik het meest van genoten heb. Die Anarchistische Abendunterhaltung (DAAU, een soort ontheemde zigeunerpop) had samen met Ez3kiel een pracht van een set en ook Kaizers Orchestra (Scandinavische Tom Waits-rockband) was overweldigend. Ook Joanna Newsom (Melanie op harp met vleugjes Björk) was een onverwacht muzikaal hoogtepunt.

Op Pukkelpop kwam ik zaterdagochtend toevallig ook Timmer weer tegen, de onvolprezen, Sangria-drinkende roadie-annex-chauffeur van Osdorp Posse, die op Werchter, toen samen met Def P. onze buurman was. ’s Avonds ontmoetten we hem opnieuw, dit maal in kennelijke staat (dat krijg je van Sangria: het drinkt als Roos-Vicee, er zit echter wel 7,5% alcohol in). Eerder hadden we zelf een groep Belgen ontmoet waar we een tijdje mee opgetrokken zijn en waarvan er nu één zo dronken en misselijk was dat hij in zijn eentje nooit meer naar zijn tent zou kunnen lopen. Zijn vrienden sliepen niet op de camping, dus het was aan ons om hem naar zijn tent te begeleiden. Timmer was geïnteresseerd in de zus van één van de jongens (is de drank in de man…).

De diverse kleine regenbuien heeft mijn tent met verve overleefd. Tegen vallende Belgen was de katoenen woning minder goed bestand. Toen we na de laatste avond terugkwamen bij onze tent, bleek een tentstok gebroken en het buitendoek gescheurd. Gelukkig heeft het die nacht verder niet geregend, al zijn de schoenen van Tom die avond nog wel gejat.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *