Theo – di 2 nov. 2005

Beste Theo,

Hoe is het daarboven? Is God je pamfletten al beu? Of hebben ze daarboven wel vrijheid van meningsuiting. Lijkt me sowieso wel raar trouwens, om als republikeinse atheïst toch in het koninkrijk Gods terecht te komen. Maar ja, heb je in ieder geval iets om tegenaan te schoppen, moet je maar denken.

De herdenking vanochtend was gênant. Opperkwezel Balkenende was aanwezig met één of andere flauwe speech. Er zat een dronkelap doorheen te schreeuwen die de hele tijd riep: “rot op, bak ellende”. Het was een weinig charmante vertoning maar ik denk dat jij er wel om had kunnen lachen. En waarschijnlijk ook om die Lonsdale-dame die met racistische leuzen de aandacht van de premier probeerde te trekken. Weer iemand die jou niet goed begrepen heeft.

Wist je trouwens dat Poetin in Nederland was. Die gast heeft ook niet echt veel op met de vrijheid van meningsuiting waar jij altijd pal voor stond. En om de handelsbelangen maar niet te schaden, houdt Bot zijn mond stijf dicht als het gaat om mensenrechten. Ook bij het CDA zijn er meer kooplieden dan dominees.

Jouw moord heeft heel wat teweeggebracht in Nederland. Van Aartsen heeft zich deze week plotseling ook als voorstander van het vrije woord ontpopt. De apologie, het goedpraten van geweld, mag wat hem betreft. En dat is goed. Wanneer je niet meer van mening mag verschillen, kun je ook niet nader tot elkaar komen. Iets wat jouw goede vriend, Theodor Holman, ook telkenmale prachtig verwoordt.

Laten we afspreken met elkaar van mening te verschillen. Ik kon het vaak driftig met je oneens zijn. Maar als wandelend pamflet in een onstuimige samenleving, mis ik je. Je columns, je website en je films. Theo, het ga je goed.

Selçuk

zie ook weblog di 2 nov. 2004

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *