Homo Homosexualis – zo 29 okt. 2006

Tadaaaah

Vandaag was de echte start van de campagne met het eerste grote lijsttrekkersdebat in Café Dudok in Den Haag. Werk aan de winkel dus voor het campagneteam. Na afloop van het debat zou Femke Halsema samen met kandidaat Kamerlid Mathieu Hemelaar pleiten voor het opnemen van het disciminatieverbod op homoseksualiteit in de grondwet.

GroenLinks is eigenlijk dé homopartij Nederland. Geen andere partij heeft zo consequent gepleit voor de rechten en vrijheden van minderheidsgroeperingen als homo’s, lesbo’s en bi’s. Niet zo gek dat één van onze campagneslogans luit: ‘Poten af van onze homo’s’.

Dat Artikel 1 van de grondwet (discriminatieverbod) moet worden uitgebreid met het verbod op discriminatie op grond van homoseksualiteit, leeftijd en handicap is misschien vooral van symbolische waarde. Ook nu vallen zij (wij) immers ook al onder het discriminatieverbod, alleen worden ze (we) niet specifiek genoemd.

Toch is het meer dan alleen maar symboolpolitiek: door discriminatie van deze drie groepen expliciet in Artikel 1 te noemen naast zaken als etniciteit, religie of geslacht, keur je al deze vormen van discriminatie even hard af. Dat is niet alleen een signaal aan groepen die nog niet helemaal begrijpen, maar ook een belangrijk gegeven voor jonge homo’s die misschien nog een beetje moeite hebben met hun geaardheid (niet doen hoor, hartstikke leuk, homo).

Onder de noemer ‘Zet een poot voor een homo’ (wie verzint al die slogans toch?) werden er ‘pootjes’ gezet (tekeningen van de handen van mensen) voor uitbreiding van Artikel 1. Nu zit ik zelf ook nog te denken aan een vervolgactie, waarbij we de hele Regulierdwarsstraat in Amsterdam volplakken. Iets in de trant van ‘Plak een Sticker voor een Flikker’.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Homosexualis – zo 29 okt. 2006”

  1. Volgens Winq (lees ik alleen bij de kapper) is D66 dé homopartij. En het CDA heeft de enige twee openlijke homo’s in de kamer. Wanneer kom jij op de kieslijst?

    [sÇ: Het gaat er niet om hoeveel homo’s we op de kieslijst hebben staan (ik kom bij GroenLinks op 4 homos trouwens), maar of de rest ook een beetje homo-vriendelijk is. En geloof me, ze vinden me allemaal lief en aardig en zien me graag ooit nog eens homotrouwen. Daarnaast verwijs ik graag naar de gayvote. Volgens mij staan we daar echt op twee.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *