Homo Consonus – vr 8 dec. 2006

poldermodel

Eerder schreef ik al vele maken over het immer voortkabbelende onderwerp Horeca-sluitingstijden. Vandaag werd een nieuwe episode aan deze soap toegevoegd, die ik het liefst ‘gepolder in de polder’ wil noemen. Maar het gaat vooruit.

Op 29 november sprak de commissie bestuur uit dat er in Breda verruimd moest gaan worden. Het exacte scenario waarvolgens dat verder moest worden ingevuld, moest verder maar door een delegatie van de commissie worden ingevuld. De bedoeling was dat zowel voorstanders, sceptici en tegenstanders daarin vertegenwoordigd zouden zijn. Helaas liet de grootste tegenstander, het CDA, verstek gaan. Het argument: ‘als tegenstander hebben wij geen behoefte om na te denken over verruimingsscenario’s’ en dat is op zichzelf natuurlijk volstrekt legitiem.

En zo polderden wij een uur of wat verder, waarna PvdA-fractievoorzitter Henk Haarhuis en VVD-raadslid Hanneke van Maanen (inclusief kinderen) en ik nog even een kop koffie in de plaatselijke horeca gingen drinken. Verder volgde die dag nog een overleg met mijn wethouder en de voorbereiding voor het jongerendebat dat ik een paar dagen later zou mogen leiden. Het was een dag vol consensus-politiek.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *