Homo Moderans – ma 15 okt. 2007

ganzelever

Overleg tijdens een etentje. Nadat de eerste drankjes zijn besteld, pakt links en rechts iedereen de menukaart om die uitgebreid te bestuderen. Ik had al even gespiekt om tot de conclusie te komen dat ik weinig keus had.

Overleg tijdens een etentje, daar valt best veel voor te zeggen. Ik ben er van overtuigd dat in een ontspannen setting eerder overeenstemming te bereiken is, dan rond een officiële vergadertafel. Daarnaast geeft zo’n setting de gelegenheid om zaken uit te spreken die je normaal wellicht niet makkelijk zou zeggen.

Zo’n vijfentwintig minuten later kwam de serveersters de bestelde maaltijden bezorgen. Ik moest watertanden bij al het lekkers dat voorbij kwam. Carpaccio, lamskoteletjes en ganzeleverpaté.

Ik had natuurlijk een onbeduidend slaatje met een olijf of twee als garnering. Het leven van een vagetariër gaat niet over rozen. Ik vraag me af of die ontspannen setting voor mij nog wel zo zinvol is. Ik heb tegenwoordig meer oog voor al die verboden heerlijkheden op andermans bord, dan de onderwerpen die worden aangesneden.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Moderans – ma 15 okt. 2007”

  1. Misschien is het voor vagetariërs wel net zo prettig als voor vegetariërs om zoveel mogelijk invloed uit te oefenen op de keuze van de restaurants…dan kan je er zelf voor zorgen dat je niet slechts een onbeduidend slaatje hoeft te eten. En dat de rest geen ganzelever kan bestellen (is dat niet verboden? of importeren we dat uit landen waar je ganzen wel mag volproppen tot ze barsten?).

    [sÇ: keuzevrijheid is voor iedereen prettig.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *