Homo Salticus – zo 30 mrt. 2008

Koetshuis bij Ridderhofstad Rhijnauwen

Omwille van argumenten die mij zijn ontgaan, had de congresorganisatie gemeend het feest dat traditioneel op de eerste avond van het congres wordt gehouden, al om half één te moeten ontbinden. Iets dat behalve tot enig rumoer vooral tot directe actie leidde. We gingen op expeditie door Bunnik.

Hoewel het een kwartier of drie lopen was en ik de moed eigenlijk al had opgegeven, kregen de doorzetters gelijk. Het café dat voor ons opdoemde heette Het Wapen van Bunnik en het zag er binnen weinig gezellig uit. Daar zouden wij wel ‘ns even verandering in brengen.

Niet veel later danste er DWARS-ers op tafels, werden er volle bladen bier besteld en ging de algehele joligheid met sprongen vooruit. Bij ons althans, daardoor flink aangemoedigd door de Nederlandstalige muziek (Linda, Linda, Linda, ik wil alles voor je…) die consequent en zonder voorbehoud werd gedraaid. De avond eindigde, dit mede door de relatief hoge homo-dichtheid binnen DWARS uiteraard ook weer tot zoenende mensen, mannen dit maal. Tot shock and awe van de plaatselijke bevolking en de opmerking „ik ben dit geloof ik minder gewend dan jullie”, opgetekend uit de mond van de aanwezige SP-afgevaardigde.

Hoewel het heel laat werd en de zomertijd nog een uur extra van onze slaaptijd afnam, werd er de volgende dag nog volop gecongresseerd. Er waren er zelfs bij die daarvoor nog de puf hadden actie te gaan voeren tegen de verbreding van de A27. Daar hoorde ik, voor de volledigheid, overigens niet bij.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

6 gedachten aan “Homo Salticus – zo 30 mrt. 2008”

 1. Was dat geen half-één-april-grap? Zo te lezen ben ik nog laat weggegaan ipv vroeg… Wel weer wat gemist, volgende congres ga ik toch maar weer eens proberen te blijven.

  [sÇ: als dat een grap was, was het een smakeloze.]

 2. Nog bedankt voor het wakker maken van mij en Kitty om 5 uur ’s nachts doordat je bij de verkeerde kamer zat

  [sÇ: sorry, maar die sierlijke g leek echt op een e. en daarnaast lagen jullie naast kamer f. die overigens ook verdacht veel op een e leek.]

 3. Ben blij dat jij in ieder geval netjes de stille actie tegen het verplicht actievoeren bij dwarscongressen hebt voortgezet.

  Waarom is het eigenlijk dat Dwars zo vol zit met homos, maar er bijna nooit zoenende vrouwen te zien zijn? Via zo’n omweg zou het aantal heteroseksuele mannen misschien ook wel weer toe kunnen nemen.

  [sÇ: zoenende vrouwen? ieeuw.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *