Homo Ingeniosus – zo 27 apr. 2008

Voorronde Breda Barst

De laatste voorrondes van Breda Barst zit erop en voorlopig dus ook mijn taak als Juryvoorzitter. De regionale bands die op het podium staan zijn The Death Letters, The Exploding Shetland Ponies, Lawaii, Jess en als reserveband Groover.

Zonder over al deze bands wat te gaan zeggen, je zoekt ze zelf maar op, wil ik nadrukkelijk iets kwijt over The Death Letters. Want zelden heb ik iets zo uniek goeds gezien op een voorronde. Stel je voor: een podium met daarop één drummer en één zanger-gitarist. Stel je voor dat dat technisch helemaal perfect is, dat de zang loepzuiver is en dat als je je ogen dicht doet, je het gevoel hebt dat het hele podium vol staat. En stel je dan ook nog eens voor dat in het halve uurtje dat ze mogen spelen, geen enkel nummer hetzelfde is en de set geen moment gaat vervelen, sterker nog, alleen maar indrukwekkender wordt.

Toen ik vervolgens ook nog eens hoorde dat zanger-gitarist Jordi Ariza Lora en drummer Victor Brandt respectievelijk zestien en vijftien jaar oud zijn en pas een jaar geleden begonnen zijn als band, sloeg mijn waardering om in acute bewondering. En verwondering, in de wetenschap dat hier iets op het podium stond dat zeer binnenkort zomaar bij Jools Holland op televisie te zien zou kunnen zijn. Ge-wel-dig.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Ingeniosus – zo 27 apr. 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *