Homo Fanaticus – ma 16 juni 2008

feestende Turken

In een vrijwel uitgestorven Beyerd volgde ik op zondagavond vanaf een klein schermpje de wedstrijd Tsjechië tegen Turkije. Een vrij saaie wedstrijd, die sommigen al een kwartier voor het einde wilden uitzetten. Dat zou jammer geweest zijn.

In dat laatste kwartier vielen nog drie doelpunten en een rode kaart, waarmee de Turken zich terugwerkten naar een 3-2 voorsprong. Einde Tsjechië.

60 seconden, zei de barman toen de scheidsrechter de wedstrijd had afgefloten. In hij had gelijk. Binnen zestig seconden reden de eerste Turken al toeterend door de stad. Wat dat betreft mag je blij zijn met het integratieproces: in de Turkse dorpen zouden ze ook met geweren in de lucht geschoten hebben.

Toen het vaste groepje personeelsleden van de Griek binnenkwam voor hun wekelijkse potje Biljart en het vriendelijke ‘goedenavond’ werd beantwoord met ‘noem je dit een goede avond?’, besloot ik ze maar een rondje te doen. Namens heel Turkije.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

17 gedachten aan “Homo Fanaticus – ma 16 juni 2008”

 1. Euh.. ze hebben toch gewonnen van Tsjechië en niet van Griekenland? Of snap ik er nou weer helemaal niets van?

  [sÇ: grieken vinden het niet leuk als turkije wint. van we dan ook. :) ]

 2. ’t Is zeker niet de lelijkste Turk die we hierboven mogen aanschouwen. Niet dat ik denk dat jij ’t plaatje daarom geplaatst zou hebben, hoor. Zo plat ben jij niet.

  [sÇ: uiteraard niet. maar ik deel wel je conclusie. puur toevallig natuurlijk. niet dat er opzet in het spel zit. stel je voor.]

 3. Toch knap dat het je is gelukt om tussen de 2-2 en de 2-3 nog een volledig telefoontje te plegen. Daarin zullen weinig mensen zijn geslaagd. Was al benieuwd waar je aan het kijken was. De kroeg, interessant…

  [sÇ: voor de meelezertjes: er was aan de bar wat onduidelijkheid over de situatie bij gelijkspel: verlenging of meteen penalty’s. in zulke gevallen ken ik slechts één iemand die daar meteen antwoord op heeft, en dat is dus mijn broer.]

 4. @ sÇ: ik wil ook niet met hem trouwen, ik wil hem vragen over voetbal stellen :-)

  [sÇ: sommige dingen zijn gewoon niet geloofwaardig.]

 5. Geen idee wie er achter Twotone schuilt, maar voor vragen over voetbal ben ik altijd wel te porren.

  [sÇ: zeg, mag ik jou er ook aan helpen herinneren dat je getrouwd bent.]

 6. @ sÇ: De 6e zien wij elkaar toch? Kun je me meteen zijn nummer geven ;-)

  [sÇ: dat was aanvankelijk wel de bedoeling.]

 7. Valt me toch van je tegen dat je je roots zo ver achter je hebt liggen dat je nu in een cafe kroatie aan hebt zitten moedigen ;)

  [sÇ: nee hoor, zo ver ben ik ook weer niet gegaan.]

 8. @ Twotone: ach, laten we liever spreken van ’n boodschap onder embargo.

  [sÇ: correctie: mijn vrije meningsuiting wordt slechts verdaagd.]

 9. @ René: ik snap er niets meer van!
  @ sÇ: zorg maar dat je er bij bent. wil je nu zo onderhand wel eens ontmoeten!

  [sÇ: wat heeft een ontmoeting nog voor zin nu jij gaat trouwen?]

 10. @ sÇ: heb jij een hekel aan getrouwde mensen of zo?

  [sÇ: welnee. ik heb zelfs getrouwde mensen in mijn vriendenkring.]

 11. @Twotone: moet je eens horen hoe sÇ “de groeten aan je vrouw” kan uitspreken. ;-)

  [sÇ: dat meende ik altijd wel heel oprecht anders hoor.]

 12. @ sC: Ik heb je toch wel gemist. Toch wel. Al weet ik niet wat er te missen viel. Die kans heb ik immers nog niet gehad.

  @Michel: Laten we hopen dat hij die woorden nooit tegen mij uitspreekt. Dan denk ik toch dat er iemand boos wordt.

  [sÇ: je weet niet wat je gemist hebt. kom je nou voor je huwelijk nog een keer langs om koffie te drinken na een bezoek aan het graphic design museum of hoe zit het?]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *