Homo Humilis – di 17 juni 2008

Oranje knuffelt

De Boulevard is selectief in zijn activiteiten. EK-wedstrijden worden alleen op grootbeeld vertoond als Oranje meespeelt. En dankzij het onnavolgbare beleid van onze burgemeester zijn de klanten genoodzaakt uit plastic te drinken.

Het restaurant is op deze dagen gesloten vanwege een hardnekkig gebrek aan klandizie. En de toiletten zijn onbereikbaar omdat de ingang wordt geblokkeerd door een groot wit doek. Iemand die tijdens de wedstrijd moet plassen, zal tot de rust moeten wachten of wordt vriendelijk naar de buren verwezen.

Overige bijzonderheden: de mededeling op de flyer dat het café ‘geheel oranje is ingericht’, slaat op drie miniscule oranje plantjes op het barblad en twee waxinelichtjes in oranje houder die normaal op het terras staan. De rest van het café is standaard nicotinebruin.

Tot slot: in de kroeg wordt slechts bescheiden gejuicht, kent niemand de tekst van Wolter Kroes en reageert er amper iemand wanneer ik keihard ‘Holland’ schreeuw.Voor het overige is elke oranje uitdossing toegestaan, met uitzondering van trom-petten, indianentooien en andere hoofddeksels die zich hinderlijk in het beeld bevinden.

Toeschouwers in de Boulevard zijn eigenlijk mensen die mee willen in de oranjehysterie, zonder al te opstandig mee te hoeven doen in de massale oranjehysterie.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Humilis – di 17 juni 2008”

  1. Een onnavolgbaar drankbeleid van de burgemeester rond voetbalwedstrijden? Daar hebben we hem rond café Beatrix nooit op kunnen betrappen (ahum).

    [sÇ: café beatrix? u bedoelt dat nac-café waar de bobo’s na de wedstrijd wel met glas naar buiten mogen lopen?]

  2. Bedoel je met het beleid de plastic bekertjes? Want volgens mij is dat in bijna veel grotere steden al zo… (Eindhoven, Amsterdam, Nijmegen)

    [sÇ: dat anderen iets doen vind ik niet noodzakelijkerwijs een doorslaggevend argument voor onbredase maatregelen.]

  3. Neenee, de bobo’s zitten in de Carnac. Beatrix is het supporterscafé onder de B-side (met dat ‘pleintje’ ervoor). Ooit een prachtplek om te vertoeven, totdat ons aller Peter er allerlei restricties tegenaan begon te gooien. Sindsdien kom ik er nooit meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *