Homo Recreans – vr 27 juni 2008

de gemeenteraadspicknick

De laatste raadsvergadering is geweest, het reces is begonnen. Dat de raadsvergadering van gisteren wat rumoerig verliep, is volgens sommigen een mooie cliffhanger voor het volgende seizoen.

Er was een meningsverschil binnen de coalitie op alle drie de punten die op de agenda stonden. Zowel in de kwestie rond de bomen aan de Oosterhoutseweg, het bedelverbod en de aanleg van kunstgrasvelden stonden Breda ‘97 en de PvdA enerzijds en GroenLinks en het CDA anderzijds tegenover elkaar.

Met name binnen de PvdA namen enkelen dat verschil van inzicht hoog op. Vooral omdat op het punt van de kunstgrasvelden het CDA een meerderheid had voor zowel 1) hun voorstel om voetbalclub Baronie zo snel mogelijk een nieuw kunstgrasveld te geven en niet pas in 2009 alsook voor het voorstel om voor de Hockeyclubs bij de normering voor het aantal kunstgrasvelden niet alleen te kijken naar het huidige ledental, maar ook rekening te houden met de toekomstverwachtingen van een club.

Het raadsuitje met picknick was voor sommigen dan ook een beladen bijeenkomst. Daar had ik geen last van. Ik heb het politieke seizoen gisterenavond om stipt elf uur ‘s avonds namelijk afgesloten.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

Eén gedachte over “Homo Recreans – vr 27 juni 2008”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *