Homo Silens – do 10 juli 2008

ziekenhuisbandje

De grote aftakeling van mijn lichaam is begonnen. Vandaag moest ik voor de tweede keer in mijn leven geopereerd worden. Mijn stembanden waren na de eerste ingreep nog niet volledig gladgesneden. En dus ontvingen mijn collegae onderstaand mailtje.

Lieve collegae,

Morgen moet ik onder het mes. Dat is niet erg. Als het goed is blijven ze van al mijn vitale delen af. Wel moet er een zwelling van mijn stemband verwijderd worden. Da’s niet eng, niet gevaarlijk en ook niet kwaadaardig. Tot zover niets aan de hand dus. Gewoon een polyklinische ingreep. Vrijdag ben ik -deo volente – dus gewoon bij jullie op het bureau.

Ik kan jullie echter niet begroeten. Ik moet namelijk drie weken lang mijn mond houden. Da’s lastig, en voor mij al helemaal. Dus als je me ziet, wordt niet boos als je na een enthousiaste groet jouwerzijds van mij alleen een zwaaiende hand krijgt. Ik zal erbij proberen te glimlachen. Wellicht verzacht dat de pijn.

Ik ben een tijdje stom, niet imbeciel. Als ik iets wil zeggen schrijf ik het gewoon op. Als je mij iets wil zeggen, hoef je dat niet op te schrijven. Je kunt gewoon praten. Ik ben stom, niet doof.

Dus tot snel allemaal. Het zal een mooi experiment worden.

Groetjes,
Selçuk

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

5 gedachten aan “Homo Silens – do 10 juli 2008”

  1. Leuk mailtje. Maarre… 3 weken niets zeggen… Sterkte!

    [sÇ: achteraf bleek die periode dan gelukkig weer een stuk korter. maar dat wist ik toen nog niet.]

  2. @ sÇ: Maar ik nu wel. En dat was pas 7 dagen geleden.

    [sÇ: wat is zeven dagen op een menseleven. en om maar meteen het antwoord te geven: 0,026 %.]

  3. Dus jij wordt 73,761855 jaar. Dan is het feest op 30 november 2051voorbij. Tis maar dat je het weet (en nu weer snel aan het werk…)

    [sÇ: zoals ik al zei: gemiddeld. en ongeveer.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *