Nogmaals vaarwel – wo 14 sept. 2005

Je zou haast zeggen dat ik moeite heb met afscheid nemen. Na de laatste werkdag, met bijbehorende afscheidsborrel, zou je mogen veronderstellen dat Hilversum eventjes ver weg zou liggen. Maar de NPS en ik waren nog even niet van elkaar af.

De grote protestmanifestatie (zie web-log 5 sept. 2005) tegen de dreigende opheffing van de NPS was mijn laatste opdracht voor deze mooie omroep. Drie dagen later (zie web-log 8 sept. 2005) nam ik afscheid en droeg ik de dossiers over aan de collegae. Maar voor de mensen die zich hadden ingezet voor de protestmanifestatie bleek een etentje georganiseerd te zijn. Dus was ik maandagavond in Amsterdam om daar heerlijk te eten in Turks restaurant Levant (een aanrader overigens, mocht je eens in de buurt van de Weteringschans zijn).

Met naaste collegae en enkele NPS-medewerkers die ik niet zo vaak heb gezien (waaronder de alleszins charmante Petra Possel van het radio-programma Kunststof en de zeer aimabele partijgenoot en NPS-collega Vincent Bijlo) een geweldige avond gehad.

Maar afscheid nemen blijkt echt moeilijk. Donderdagavond zou immers de special over Rufus Wainwright uitgezonden worden. Een special die ik zou maken, maar die ik nog niet geheel had afgerond. Woensdagmiddag ben ik dus voornamelijk bezig geweest met monteren om, aan het einde van de middag, de uitzendband naar Hilversum te kunnen brengen.

In de wandelgangen van verdieping zes van het VARA/NPS-gebouw, de verdieping van de radiostudio’s, liep presentator Vincent van Engelen enigszins onthand rond. Nu ik de voorbereiding en productie van zijn programma’s niet meer doe en een vervangend iemand voorlopig nog niet gevonden is, zat hij zonder regisseur. Voor een ervaren rot als hij niet heel vervelend, maar wel onhandig. Wie moet dan immers de BUMA-gegevens over de gedraaide platen invoeren in de computer. Tsja, wat kan ik zeggen… het radiohart sprak. Voor een laatste maal nam ik plaats achter de regisseursstoel. Voor de laatste maal. Voorlopig althans.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

2 gedachten aan “Nogmaals vaarwel – wo 14 sept. 2005”

  1. Wanneer is dat van Rufus? Zowel Yvonne als Katja als ikzelf zijn serieuze fans van dien jongen! Lijkt wellicht in strijd met mijn Pierre Karner- interesse maar is dat absoluut niet. Leg ik je nog wel eens uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *