Homo Actus – vr 21 mrt. 2008

Jesus Christ Superstar in MeZZ (foto: Kees van Dongen)

Presentator Sjakie Hendriks had voor de gelegenheid een Elvis-pak aan. „Goede vrijdag”, begroette hij het publiek. „Ik ben The King. The King of the Jews”. De karaoke-versie van de musical Jesus Christ Superstar kon toen eigenlijk al niet meer kapot.

In een uitverkochte MeZZ zaten zo’n 600 man, op aandringen van de organisatie allemaal in wit gekleed. Eén voor één werden de liedjes van de musical afgewerkt, door fantastische zangers en zangeressen als Marion van der List, Sander Volders, Deborah Jacobs, Heidi van de Veeken, Dorus Lamet, Martin Peulen en Richard Remmerswaal . Het publiek zong de op de muren geprojecteerde teksten uit volle borst mee.

Ergens tegen het einde van de voorstelling, zo ergens na elven, was ik aan de beurt. Strontnerveus en in de aanloop al minstens 36 keer naar het toilet geweest, klom ik op het podium. Tijl Uilespiegel van de Bredase politiek? Eigenlijk wel hè, als je dit soort dingen doet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

4 gedachten aan “Homo Actus – vr 21 mrt. 2008”

 1. Wow!!! Kan ik me ergens inschrijven in je fanclub? Of staat er een leeftijdslimiet op? ;-)

  [sÇ: wellicht dat er iemand een afdeling in gent kan opzetten?]

 2. Blijkbaar gaan schlagers je toch beter af ;)

  En nu ik terug iets of wat wakker ben… laat dat blogbericht over het weekend maar komen…

  [sÇ: linda, linda, linda, ik wil alles voor je-linda linda linda…]

 3. He Selcuk, dat was even genieten hoor. om jou terug te zien en te horen op YouTube. Ik sluit me bij mijn eigen woorden van die avond aan: Ik ben trots op je, Tijl.

  [sÇ: en jij was ook koning!]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *