Homo Superbus – wo 4 juni 2008

Oranje

De Tweede Kamerfractie van GroenLinks is ernstig verdeeld. Dat komt door een verbouwing. Een deel van de medewerkers en kamerleden moet daardoor tijdelijk elders in het gebouw werken.

En dus zitten het secretariaat, de publieksdienst, een aantal beleidsmedewerkers en het Kamerlid Tofik Dibi ineens op de gang naast Rita Verdonk. Een gang die, vanwege het aanstaande EK, door het secretariaat volgehangen is met oranje vlaggetjes.

Je zou denken dat dat een band schept. Maar Rita schijnt helemaal bepaald not amused te zijn met die oranje vlaggetjes en heeft al gevraagd wanneer ze weggaan. En dat vond ik vreemd. Kennelijk is Rita Verdonk helemaal niet zo trots op Nederland.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

3 gedachten aan “Homo Superbus – wo 4 juni 2008”

  1. Ik vind het inderdaad ook een vreemde reactie. Misschien had je rood/wit/blauwe vlaggetjes op moeten hangen? Dat is een stuk meer TON?

    [sÇ: en daarna met zijn allen ‘wien neêrlands bloed’ aanheffen zeker?]

  2. Pingback: shiftzone.com
  3. Kom op. Dit is toch een vrij kinderachtige discussie. Zelf houd ik ook niet van oranje prullaria is een werkklimaat. Sowieso vind ik voetbal een raar nationalistisch opgeblazen volkssport.
    Probeer Verdonk dan tenminste aan te vallen op inhoudelijke punten. Iedereen weet toch wel dat haar punten populistisch bedoeld zijn (diepgang, iemand?) en ze gevaarlijk is voor de democratie als zij vanachter het roer van haar roeiboot vandaan dreigt te geraken.

    [sÇ: joh, het is maar een anekdote.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *