Tijdens ‘Man on the Moon’ van R.E.M. was ik het gezelschap kwijt geraakt. Niet heel vreemd aangezien ik uit pure blijdschap besloot het publiek in te rennen en mee te blèren. R.E.M. heeft dat effect op mensen.
Dat de rest terug naar de tent wilde, was hun probleem. Ik was tijdens Mika al natgeregend en daarna ook nog eens vol uitgegleden in de modder, dus ik vond dat ik nog wel even door kon. En trouwens, the Chemical Brothers moesten nog komen en daarnaast was ik tijdens de pauze tussen de laatste twee bands ook nog een knappe blonde Belg tegengekomen met de naam Tom die, zo ontdekte ik iets later, overigens zowel zeventien als hetero was. Waarvan dan vooral dat laatste een bezwaar vormde en dan met name voor hem.
Op de weg terug naar de tenten nog een Ier ontmoet, met wie ik in één van de vele provisorische biertentjes aan de kant van de weg nog een pint vatte en luidkeels liedjes van Shane McGowen declameerde. Vervolgens ook nog even met twee Finse broers rondgehangen om uiteindelijk, bij aankomst op de camping, het gezelschap op te zoeken van onze Ierse buren – die de volgende dag overigens verdacht goed Vlaams bleken te spreken- van wie ik ook nog een volle beker water aangereikt kreeg -dat na de eerste slok dan weer verdacht veel naar Vodka bleek te smaken. Om me daarna weer aan te sluiten bij een groepje met gitaar. Het begon in het Oosten al weer behoorlijk op de volgende morgen te lijken toen ik eindelijk besloot dat het wel klaar was met de eerste dag Werchter.
Ik ga met een knappe blonde belg naar de Roze Maandag in Tilburg. Misschien is het wel dezelfde.
[sÇ: als ie ook tom heet en zeventien is uiteraard.]
@ sÇ: hij heet Tom, ik weet niet hoe oud hij is.
[sÇ: ik lees het wel op je blog.]
Trouwens, de programmering is erg goed, zo te lezen. Tof feestje daarzo.
[sÇ: hartstikke tof. ga je volgend jaar mee?]
@ sÇ: lijkt me een goed plan.
[sÇ: deal]
@ sÇ: nu maar hopen dat René daar rekening mee houdt.
[sÇ: hij zal het nu toch wel begrepen hebben.]
@ chatbox: misschien dat je volgend jaar eerst in de agenda kunt kijken voor we ’n datum prikken.
[sÇ: wtf is chatbox?]
@ sÇ: jij & Tom.
[sÇ: en hij blijft maar weigeren op de thee te komen.]
Een chatroom of chatbox is een virtuele ruimte op het internet waar men kan chatten. Een letterlijke vertaling uit het Engels is “praatjeskamer” of “kletskist”. Het werkwoord to chat in de betekenis van “kletsen”, “babbelen” of “praatjes maken” (zonder waarde-oordeel) werd het eerst gesignaliseerd rond het jaar 1440. Nog oudere woordvormen zijn chatter en chiteren.[1]
Een chatroom is veelal ingebed in een webpagina op het internet waar mensen (met gelijkaardige interesses) elkaar ontmoeten en “babbelen”. Dat gebeurt door (meestal) korte tekstberichtjes in te tikken. De berichten worden verzonden naar de server en gedownload binnen de Java-applicatie of het ActiveX-object op de pagina. Ook wordt er voor het transport van de communicatie wel gebruiktgemaakt van het IRC protocol.
Door zich aan te melden onder een pseudoniem, kan een chatter anoniem blijven. Jongeren gebruiken vaak een fonetisch turbotaaltje dat voor veel volwassenen onverstaanbaar is. Voor kinderen en jongeren is chatten een van de populairste communicatievormen en internetactiviteiten.
Er zijn open en gesloten chatboxen. Open chatboxen vind je op een website, gesloten chatboxen moet je downloaden. Een open chatbox, waar je je aanmeldt met een “nickname” (schuilnaam), is toegankelijk voor iedereen. Je weet niet wie je er zal ontmoeten en je weet niet of iemand is wie/wat hij/zij beweert te zijn. Spannend, maar ook riskant! Sommige open chatrooms worden “bewaakt” door een moderator, die de gesprekken volgt en kan beslissen om bepaalde boodschappen niet te laten verschijnen (bv. vanwege obsceen taalgebruik); in de meeste chatrooms is echter geen moderator aanwezig.
Chatten via het razend populaire instant messaging-programma Windows Live Messenger (voorheen MSN Messenger) en Yahoo Messenger verschilt van chatten in een open chatbox doordat je toestemming moet krijgen om met een bepaalde persoon te mogen chatten, en doordat je zelf toestemming moet geven aan iemand om met jou te chatten. Die toelatingsvoorwaarde maakt chatten via MSN minder riskant dan via open chatboxen.
Tenminste, als de chatter zijn veiligheid ter harte neemt. En daar loopt het in de praktijk wel eens fout: een aantal jongeren houden ervan om hun contactlijst zo lang mogelijk te maken en er ook onbekenden aan toe te voegen.
[sÇ: duh!]
Ow. Van Wikipedia dus.
[sÇ: dubbel duh!]
De R.E.M. erop was dus niet van toepassing…
[sÇ: aaargh.]
R.E.M.? Goed?
Ik ben gillend weggelopen van dat optreden. Zo slecht.
Mika daarentegen was ongelofelijk hip, sexy, natmakend, …
[sÇ: blijmakend, dat was mijn opmerking. maar goed, ook goed. alsook mika. natmakend was vooral de regen.]
@ sÇ: Heb het met mijn gade kortgesloten. Hij gaat niet mee. Zie het niet zitten; de modder; de tent; de afwezigheid van douches. Ik aan de andere kant zie het nog steeds zitten. Moet alleen even kijken of ik alle dagen of een paar kom.
[sÇ: ha, maar er zijn wel douches. de lange rijen doen me echter elk jaar weer afzien van deze sanitaire luxe. en jij komt gewoon vier dagen toch?]
@ sÇ: Dat zal eerder een budgettaire afweging zijn dan eentje van zin.
[sÇ: gewoon vanaf nu elke dag een euro opzij zetten.]