Homo Torrens – do 3 juli 2008

Bagagerek

Na een jaartje afwezigheid stond Werchter dit jaar weer op het program. En, in het kader van het klimaat maar vooral ook het feit dat ik een kleine twee jaar geleden mijn auto de deur uit heb gedaan, ging de reis dit maal per trein.

Om enkele minuten over tien schoot ik recht overeind. Whaaa! Om acht minuten voor elf had ik met Jaap afgesproken op het station en ik moest mijn tas nog helemaal inpakken. En douchen natuurlijk, een luxe die ik de volgende vier dagen zou ontberen.

Nu weet ik niet precies hoe het wereldwonder is geschied, maar op de één of andere wijze is het me gelukt om alles binnen de gestelde tijdslimiet te doen. Toen ik hijgend, met rugtas, tent en een paar stoelen, het station inrende was ik net op tijd om vanuit de binnenkant van de trein te zien hoe de deuren sloten. Dat is altijd de beste kant om terindeuren gesloten te zien worden, tenzij je te laat bent met uitstappen.

Rock Werchter begint vanaf Roosendaal, zo bleek. We moesten onszelf werkelijk in de trein persen om nog een plaats te bemachtigen. De Belgische Spoorwegen boden de treinreis voor Werchtergangers weliswaar gratis aan, maar er waren geen extra treinen ingezet. Enkelen besloten op de meegebrachte strandstoeltjes te gaan zitten. Op het gangpad van de eerste klas, dat dan weer wel. Een mede-festivalganger had geen rugzak bij zich maar had al zijn spullen in een kliko gegooid. Handig, want wieltjes, zo zei hij. Iets waar hij bij de overstap in Mechelen, waar vooral stenen trappen zijn in plaats van roltrappen, al weer een stuk genuanceerder over dacht.

Toen in Leuven enkele dames van Axe anti-transpirant aan het uitdelen waren, was dat zonder twijfel net zo veel een promo-actie als een mensenrechtenkwestie. Nog een laatste busrit en de tent kon worden opgezet. Op camping A4. A3 was, zoals de Vlamingen dat zo mooi plegen te zeggen, al volzet.

Auteur:

Dutch local politician for the environmentalist party GroenLinks, tends to be serious at times but usually has a slightly absurd and overall happy and sunny mental disposition.

7 gedachten aan “Homo Torrens – do 3 juli 2008”

 1. Kun je de komende dagen niet even snel afwerken? Dan hebben we dat tenminste gehad en kunnen we weer verder met leuke dingen.

  [sÇ: afwerken? uitmelken zal ik het. ik heb er immers heel wat voor moeten opofferen.]

 2. Axe uitdelen in een volle trein is een misdaad tegen de menselijkheid.

  [sÇ: niet als je na vier dagen zonder douche met diezelfde mensen in dezelfde trein moet zitten.]

 3. Rennen voor een trein. Dat gaat tegen mijn principes in.

  [sÇ: de trein op zich gaat al tegen je principes in.]

 4. @ sÇ: buiten de spits, zonder haast, is het prima vertoeven in de trein.

  [sÇ: tussen de treinbejaarden bedoelt u?]

 5. @ sÇ: nee in de stilte coupé.

  [sÇ:                                                                 ]

 6. Het leukste van een treinreis vond ik vroeger altijd met een vriend op het Bredase perron 4 wachten met een kauwgompje in de mond, terwijl op spoor 5 een trein stond. Dan het kauwgompje uit de mond laten vallen, vol op de slof nemen en proberen over de tegenoverstaande trein te schieten (als je hem echt goed raakte, had je het gevoel dat je hem zelfs in het trapgat van het perron kegelde). Dit, beste mensen, waren mijn wilde jaren zoals jullie zullen begrijpen…

  [sÇ: waar moet het heen. de jeugd van tegenwoordig doet zelfs dat niet meer.]

 7. camping B8 was toch wel de tofste
  *zet een zonnebril op*

  [sÇ: b8? da’s nog eens een eind de verkeerde kant lopen.]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *